2009. július 17., péntek

PES 2010 Trailer

A KONAMI sem hagyhatta ki a hagyományos E3 rendezvényt. Sajnos túl sok információt nem szolgáltattak idén. Mindössze egy rövid bemutató videót kaptunk, mely inkább csak jelzés értékű, hogy készül valami, lesz valami, de nagy újdonságokról nem számolt be senki.
Talán a legnagyobb újítások egyike a "Power Gauge" rendszer lesz. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén váltson a játékos taktikát a mérkőzés közben. Például ha az ellenfélnél van a labda, könnyen utasíthatja a játékosokat, hogy támadjanak le... Sokkal könnyebb lenne a csapat irányítása, és ritkábban fordulna elő olyan helyzet, amikor nem lehet mit tenni a játékosok pocsék helyezkedése miatt.

A grafikai újítások elsősorban a részletekben jelennek meg. A játékosok kidolgozása mindig is részletes volt, a mozgásuk is elég élethű. Olyan részleteket is észrevehetünk, mint a mezek varrása, a szőrszálak a játékosok kezén és az arc "mozgása".

A liszensz hiányosságok orvosolása érdekében megszerezték a Bajnokok Ligája és az Európa Liga jogokat, így ez a két mód is bekerül a játékba. Ezen kívül a MAster Liga is módosításokon esik át (mint minden évben), a legjobban talán annak örülne mindenki, ha bekerülne a Bajnokok Ligája és az Europa Liga mód a Master Ligába is.

Az online módról mindig azt igérik, hogy végre játszható lesz, de általában ez nem teljesül. Sajnos a PES 2009 online módja élvezhetetlen, rosszabb, mint a PES 2008. Olyan érzés a PES 2009-el online játszani, mint ha egy butított változattal játszanánk. Ezen kívül szinte lehetetlen normálisan (LAG nélkül) játszani, talán valahol ez a probléma fő forrása. Mivel csak eredeti játékkal lehet hálózaton tolni, így jogosan várjuk el, hogy a pénzünkért játszható játékot kapjunk.

Nincsenek megjegyzések: